Príbeh GERnétic

Príbeh GERnétic…odvaha a výnimočnosť na krídlach Jonathana Livingstona Čajky

V roku 1970 napísal pilot, letecký mechanik a spisovateľ Richard Bach novelu „Jonathan Livingston Čajka“. Kniha sa rýchlo zaradila medzi literárne kultové diela. Príbeh čajky Jonathana je podobenstvom o ľuďoch-ptákoch túžiacich po poznaní a naplnení života, po láske, slobode a voľnosti. Je napísaná pre tých, ktorí idú za hlasom svojho srdca a vytvárajú si svoje vlastné pravidlá, pre tých, ktorí vedia, že život je v skutočnosti oveľa bohatší, než by sa pri povrchnom pohľade mohlo zdať. Práve tí poletia s Jonathanom Livingstonom Čajkou vyššie a rýchlejšie, než si kedy mohli priať.

Silný príbeh Jonathana Livingstona Čajky bol inšpiráciou pre francúzskeho lekára Dr. Alberta Laporta, zakladateľa kozmetiky GERnétic, ktorý sa s ním natoľko stotožnil, že symbol čajky vložil do loga svojej milovanej značky.

„Myslíš, že sme predbehli dobu?“ Dlho nič. Ticho. „Takto sa predsa mohol naučiť lietať, kto chcel, odjakživa, to nemá s dobou nič spoločného. Možno sme predbehli módu alebo priemer.“ „To už samo o sebe niečo znamená,“ ozval sa Jonathan a zvrátil sa na chrbát a plachtil. „Je to oveľa lepšie než predbehnúť vlastnú dobu.“

Dr. Albert Laporte:
„GERnétic, to je krása zvnútra“

Po ukončení štúdia biológie a biochémie bol Albert Laporte prijatý do prestížneho tímu vedcov na parížskej klinike popálenín. Zatiaľ čo pracoval na vývoji špeciálnych mastí pre prípady vážne popálenej pokožky, podarilo sa mu uskutočniť dôležitý objav. Ak aplikuje masť na popálenú pokožku, dochádza nielen k jej uzdraveniu, ale súčasne k harmonizácii funkcií telesných orgánov. Výsledkom nie je len uzdravenie popálenín, ale kompletná regenerácia pokožky, ktorá je hladšia, pevnejšia a bez vrások.

Albert Laporte svoj objav predstavil ako tzv. bunkovú terapiu, ktorej princíp spočíva v poznaní, že pokožkou možno do tela dopraviť dôležité látky, nevyhnutné pre správne fungovanie ľudského organizmu. Vysvetľuje, že ak bunky pokožky získajú kvalitnú výživu, uchová si pokožka svoju prirodzenú krásu a zdravie.

Jednotlivé bunky potrebujú pre svoje optimálne fungovanie aktívne výživné látky v určitom pomere a množstve“, uviedol Dr. Albert Laporte a dodal: „Množstvo aj pomer výživných látok je pritom pre každú bunku individuálny.“

Aktívne látky sú vitamíny, minerály, stopové prvky a aminokyseliny, teda výživné látky, ktoré by mal človek získavať výživou. Priemyselne spracovaná strava však neumožňuje získanie všetkých výživných látok v optimálnom množstve a pomere tak, ako ich jednotlivé bunky potrebujú.

Do prípravkov GERnétic zakomponoval Dr. Laporte tzv. rekonštituované bunky - nosiče aktívnych látok. Dokážu preniknúť všetkými vrstvami kože.

Dr. Albert Laporte sa plne venoval rozsiahlym výskumom v oblasti bunkovej terapie a biotechnológie. Objavil metódu, ako v krémoch stabilizovať a uchovať aminokyseliny, nevyhnutné pre obnovenie bunkovej harmónie pokožky. Fascinujúcimi objavmi bol motivovaný k ďalšiemu štúdiu a stal sa svetovo uznávaným odborníkom nielen v bunkovej terapii, ale aj na poli vitaminológie, vedy o stopových prvkoch, homeopatie a prírodnej medicíny.

V roku 1970 vyvinul Albert Laporte svoje prvé krémy – Synchro a Cytobi. Mal úspech a pre svoj sen nadchol tím špičkových špecialistov, s ktorými o niekoľko rokov neskôr otvoril známe laboratóriá - Laboratoires GERnétic Synthèse. Pre svoje laboratóriá vybral to najlepšie miesto: Château d´Ensoules, obklopené nedotknutou krajinou Pyrenejí, ideálne prostredie pre kultiváciu, vývoj a výrobu 100% prírodných produktov.

Ako lekár, biológ a biochemik sa zaoberal viac než 40 rokov výskumom regenerácie kožných buniek na parížskych a švajčiarskych klinikách. Zistil, že pokožka je zrkadlom vnútorného stavu organizmu a reaguje podľa toho, aký je celkový zdravotný stav človeka. Nestačí teda iba ošetrovať javy viditeľné na pokožke, ale predovšetkým je nutné hľadať vnútorné príčiny. V priebehu výskumov objavil najúčinnejšiu metódu – kožnú penetráciu, teda prienik výživných zložiek pokožkou. Táto metóda sa stala základom úspechu kozmetiky GERnétic.

Laboratóriá GERnétic používajú rastlinné výťažky, esenciálne oleje, vitamíny, stopové prvky, aminokyseliny a minerály, teda 100 % prírodné látky, získané najnovšou výrobnou metódou – biotechnológiou. GERnétic prekračuje hranice bežnej kozmetickej starostlivosti. Jedná sa o úplne iný prístup ku kozmetike, ide skôr o celkový zdravotný stav, ktorý sa potom prejaví na vzhľade pokožky.

GERnétic si ide svojou vlastnou cestou, napriek všetkým prekážkam…Krok po kroku tak napĺňa túžbu Dr. Alberta Laporta darovať každej žene pocit krásnej a zdravej pleti.

„Chceš byť šťastný, zisti, čo miluješ zo všetkého najviac.“